Blokfluit lessen - Showband Oranje

Ga naar de inhoud

Blokfluit lessen

Woensdag 14 september 2016 start Showband Oranje met de Basis Cursus Blokfluit (BCB).
Hierbij kunnen kinderen vanaf 6 jaar ontdekken of muziek maken iets voor hen is. De leerlingen beginnen op blokfluit en stromen uiteindelijk door op een blaas- of slagwerkinstrumenten binnen de vereniging, dit hangt af van de voortgang van de leerling.

In deze cursus leren de kinderen op een voor hen leuke manier de beginselen van samen muziek maken zoals noten lezen, ritmes herkennen en kennismaken met verschillende soorten muziek en instrumenten. De lessen worden gegeven in het verenigingsgebouw en de muziekdocent is een ervaren en gediplomeerde instructeur.
Het aantal leerlingen in de BCB-groep wordt beperkt gehouden tot maximaal 8 personen, zodat de leerlingen voldoende individuele aandacht krijgen.

De basis cursus blokfluit word u GRATIS* aangeboden door Showband Oranje Amersfoort, deze bestaat uit 15 lessen en start woensdag 14 september 2016. De cursus wordt afgesloten met een concert voor familie en vrienden!.

Het resultaat na de 15 lessen:

-De leerlingen kunnen benoemen hoe een notenbalk eruitziet;

-De leerlingen kunnen een G-sleutel herkennen en benoemen;

-De leerlingen kunnen een aantal eenvoudige ritmes spelen;

-De leerlingen kunnen een aantal eenvoudige muziekstukjes spelen;

-De leerlingen hebben een aantal blaas- en slagwerkinstrumenten gehoord en zelf uitgeprobeerd;

-De leerlingen kunnen 4 blaasinstrumenten benoemen waaruit de bandbezetting van Showband Oranje Amersfoort bestaat.
*Blokfluit, lesboek, schriftje, potlood + gum en muziekstandaard dienen zelf aangeschaft te worden, dit is een compleet pakket wat Showband Oranje al voor u heeft samengesteld.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu